Over Mij

Ik ben Marjon Tjia. Na 20 jaar in de consultancy zei ik mijn vertrouwde baan en comfortabele werkomgeving in de Financiële wereld vaarwel zonder te weten wat mijn volgende stap zou zijn. Mijn ‘helende’ zoektocht naar mijn nieuwe ‘ik’ begon met een reis naar Indonesië, het land waar ik geboren ben. Tijdens die reis heb ik mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt, situaties meegemaakt die de spirituele kant van mij hebben wakker gemaakt. Om invulling te geven aan mijn spirituele verkenningstocht, besloot ik een opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut te volgen met het doel om een eigen praktijk in complementaire zorg op te zetten.  In 2017 heb ik hiervoor de HBO-opleiding Voetreflexologie bij de ‘School voor Voetreflexologie’ van Manda Bergsma afgerond. Ik ben namelijk er van overtuigd dat ‘westerse’ en ‘oosterse’ geneeskunde elkaar goed aanvullen in de zorg om het behoud van onze gezondheid en welzijn.

Mijn visie op Complementaire Geneeskunde

In mijn visie wordt gezondheid en vitaliteit bereikt als jouw lichaam, geest en ziel in balans zijn. In tegenstelling tot de symptomatische klachtenbehandeling van de reguliere (westerse) geneeskunde gaat de complementaire geneeskunde bij een klachtenbehandeling uit van de mens als geheel: lichaam, geest en ziel waarbij ieder mens uniek is.

Als natuurgeneeskundig therapeut ga ik uit van deze holistische visie: Een fysieke, emotionele, mentale en/of spirituele disbalans, kan gezondheidsklachten veroorzaken, die zich op verschillende manieren kunnen uiten. Als je in disbalans bent, kan de (levens)energie niet vrij stromen. Door deze energieblokkades weg te nemen kan het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam beter zijn werk doen. Het wegnemen van energieblokkades doe ik door middel van reflexzonetherapie.

Tijdens mijn behandeling geef ik jou alle aandacht en ruimte om in een vertrouwelijke sfeer over jouw klachten en de beleving daarvan te praten.  Met mijn kennis, inzicht, ervaring en intuïtie kan ik dan op een verantwoorde manier jou behandelen en jouw lichaam en geest in balans brengen.

Chi Neng (Zhineng) Qigong

In 2018 is Chi Neng Qigong op mijn pad gekomen en heb ik de kracht ervan ontdekt voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijn gezondheid. Mijn enthousiasme voor Chi Neng Qigong heeft er toe geleid dat ik sinds 2019 instructeur Chi Neng Qigong ben van het Chi Neng Instituut. Mijn kennis en ervaring wil ik nu graag met jullie delen zodat jullie, net als ik, daar mogelijk ook baat bij hebben. Daarnaast vormt Chi Neng Qigong een mooie aanvulling op de (voet)reflexzonebehandelingen.