Chi Neng Qigong

“… Go with the Slow …”

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese bewegingskunst gebaseerd op eeuwenoude Oosterse filosofieën gecombineerd met hedendaagse (wetenschappelijke) inzichten. De helende Chi Neng Qigong oefeningen zijn makkelijk te leren en bestaan uit bewegingen die langzaam, rustgevend en ontspannend zijn. Chi Neng Qigong wordt ook wel beschouwd als ‘meditatie in beweging’. De vloeiende meditatieve bewegingen stimuleren de doorstroom van energie en zorgt voor ontspanning en balans van lichaam en geest.

Door de eenvoud is Chi Neng Qigong toegankelijk voor iedereen en kan in een korte tijd geleerd en beoefend worden. Je merkt snel de positieve effecten en preventieve werking van Chi Neng Qigong op je gezondheid.

Beoefenen van Chi Neng Qigong:

  • Maakt je fitter en sterker
  • Brengt rust in je hoofd
  • Verhoogt je vitaliteit
  • Is ontspannend en stressverlagend
  • Activeert zelfgenezend vermogen 
  • Zorgt voor een soepel en sterk lichaam
  • Brengt je in balans: fysiek, mentaal en emotioneel

Chi Neng Qigong is in de begin jaren 80 ontwikkeld door dr. Pang Ming, een arts in Westerse en Oosterse geneeskunde. Hij ontwikkelde Chi Neng Qigong met als doel de kunst van energiebeheersing voor iedereen bereikbaar te maken om hiermee de beschikking te krijgen over zijn/haar eigen zelfgenezend vermogen. Chi Neng Qigong is dan ook een medische qigongvorm, gericht op het versterken van de gezondheid. Om zijn doel te bereiken heeft Dr. Pang Ming de meest effectieve bewegingen en oefeningen uit bestaande qigongvormen en krijgskunsten gecombineerd. Hij richtte een onderzoeksinstituut op en het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld die in de jaren 1992 tot 2000 door meer dan 300.000 mensen met 180 verschillende klachten werden bezocht. Zij werkten daar aan hun gezondheid door dagelijks uren te trainen. De Chinese overheid heeft Chi Neng Qigong officieel erkend als de meest helende vorm van qigong.

“..Mastery of Qi is achieved through Mastery of consciousness..”
Dr. Pang Ming

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.